Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Πως να επιλέξω το όνομα-Domain της ιστοσελίδας μου;


Πως να επιλέξω το όνομα-Domain της ιστοσελίδας μου;

Πως να επιλέξω το όνομα-Domain της ιστοσελίδας μου; Τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το domain name σας.

Πως να επιλέξω το όνομα-Domain της ιστοσελίδας μου;

Τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το domain name που θα επιλέξω είναι:

  • - Να ταυτίζεται με τη λέξη κλειδί. Αυτό είναι το λεγόμενο exact match.Η ταύτιση της λέξης κλειδί με το domain name θα σας οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καλύτερη κατάταξη στην Google.

  • - Να είναι σχετικό με την υπηρεσία ή προϊόν που παρέχω στην ιστοσελίδα μου. Η σχετικότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο αν θα πουλάει το site μου ή όχι. Προφανώς παίζει μεγάλο ρόλο για τα μάτια του επισκέπτη-πελάτη,αλλά και για μάτια του αλγορίθμου της Google.Για παράδειγμα,το όνομα της Ιστοσελίδας μου είναι toplevelwebsite.com ,που περιέχει μέσα την λέξη κλειδί "website". Ένα άλλο παράδειγμα είναι η Ιστοσελίδα που κατασκευάσαμε για Μεταφορές με Ταξί και Μίνι Βαν, η taxivantransfers.com .

  • - Η λέξη κλειδί που θα επιλέξω για όνομα να έχει χαμηλό ανταγωνισμό στην Google. Αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό στην λίστα.ΔΙαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε.

  • -Τι εννούμε με τον όρο "να έχει χαμηλό ανταγωνισμό στην Google;" : 

  • Σημαίνει ότι την συγκεκριμένη λέξη κλειδί δεν την χρησιμοποιούνε τόσες πολλές Ιστοσελίδες με σκοπό να βγούνε στην 1η σελίδα της Google.Θυμηθείτε,όσο περισσότερος ο ανταγωνισμός σε μια λέξη κλειδί,τόσο πιο δύσκολη η κατάταξη σας στην Google για αυτήν την λέξη.

  • -Πως μαθαίνω εάν η λέξη κλειδί που σκέφτηκα έχει χαμηλό ή υψηλό ανταγωνισμό στην Google;

  • Πολύ απλά,ακολουθήστε τα βήματα μας.Πηγαίνετε στην Google και Googlαρετε "ρολόγια".
Οδηγός Εύρεσης Ονόματος για την Ιστοσελίδα σας
Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα "About" και έπειτα ο αριθμός αποτελεσμάτων.Όταν βλέπετε τέτοιο νούμερο, 14εκ. στο παράδειγμα μας δηλαδή, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να καταφέρετε να καταταγείτε στην 1η σελίδα της Google,είτε στην 2η.Φυσικά τα 14εκ. να τονίσουμε ότι δεν είναι όλα Ελληνικές Ιστοσελίδες με αποτέλεσματα,ούτε όλα αναφέρονται ακριβώς στην λέξη κλειδί μας.Παρόλα αυτά,μας δίνουν μια εικόνα του τι επικρατεί στην Βάση Δεδομένων της Google για αυτήν την λέξη κλειδί.

Στην συνέχεια του πειράματος μας, αναζήτηστε στην Google την φράση "Ξύλινα Ρολόγια".

Παρατηρούμε ότι,επειδή γίναμε πιο συγκεκριμένοι στο τι αναζητούμε, τα αποτελέσματα της Google μειώθηκαν δραστικά(κατά 10εκ κοντά).Επίσης,στην αναζήτηση "ρολόγια" η Ιστοσελίδα Σκρουτζ είναι πρώτη που περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα ρολογιών, ενώ στην δεύτερη περίπτωση έιναι κάποιο άλλο κατάστημα που ειδικέυεται στα ξύλινα ρολόγια.Εάν συνεχίσουμε την διαδικασία θα μειώνεται όλο και περισσότερο ο αριθμός των αποτελεσμάτων,γεγονός που μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι με κατάλληλη και σωστή διαφήμιση θα είμαστε στην πρώτη σελίδα της Google.

Μπορείτε να μάθετε τους 2 Βασικούς κανόνες Σύνθεσης ενός Domain Name εδώ.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!GDPR σε απλά λόγια - GDPR στην πράξη στο e-shop
Να έχω Reviews-Κριτικές στο Eshop μου;
Πως λειτουργούν τα Google Ads στην πράξη [2023]