Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Βλέπουμε όλοι τα ίδια αποτελέσματα στη Google;


Βλέπουμε όλοι τα ίδια αποτελέσματα στη Google;

Προσωπoποιημένα αποτελέσματα αναζήτησης στη Google | αλγόριθμος Google | Βλέπουμε όλοι τα ίδια αποτελέσματα στη Google;

Βλέπουμε όλοι τα ίδια αποτελέσματα στη Google;

Βλέπουμε όλοι τα ίδια αποτελέσματα στη Google;

Πολλοί άνθρωποι μπερδεύονται με τα αποτελέσματα της Google και δεν γνωρίζουν ποια είναι η πραγματική θέση μιας ιστοσελίδας στη Google. 

" Δεν βλέπουν όλοι οι χρήστες τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. "

Το μπέρδεμα γίνεται αρχικά από το ιστορικό του κάθε χρήστη, βάση των προηγούμενων αναζητήσεων που έχουν γίνει, από τις επισκέψεις του αλλά και από τη νέα αλλαγή που έχει εφαρμοστεί στο Local Seo,δηλαδή την γεωγραφική περιοχή όπου ανήκει. 

Για παράδειγμα, εσείς που έχετε επισκεφτεί πολλές φορές την ιστοσελίδα σας υπάρχει πιθανότητα μεγάλη, να τη βλέπετε συνεχώς στη πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων χωρίς να είναι στη πραγματικότητα. Δηλαδή, την ίδια στιγμή που εσείς την Googlάρατε και την βλέπετε στην 1η σελίδα της Google,ταυτόχρονα για παράδειγμα ένας χρήστης από άλλη πόλη της Ελλάδος υπάρχει περίπτωση να την βλέπει στην 3η Σελίδα,ενώ ένας χρήστης από Αμερική στην 13η Σελίδα.

 

Από ποια πράματα λοιπόν επηρεάζεται το τι βλέπουμε στα αποτελέσματα της Google; 

  - Ιστορικό αναζητήσεων και επισκέψεων μας. 

  - Χώρα,Πόλη και περιοχή που βρισκόμαστε. Άλλα αποτελέσματα βλέπει ένας χρήστης από την Αμερική που Googlare ακριβώς το ίδιο με εσάς ,άλλα εσείς.

  - Google.gr ή Google.com. Για την ακρίβεια, γνωρίζατε ότι η Google έχει διαφορετική κατάληξη όνοματος χώρου για σχεδόν όλες τις χώρες; 

  - Καμπάνιες AdWords,Διαφημήσεις Google.  Οι επιχειρήσεις και οργανισμοί που έχουν πληρώσει την Google για να τους βγάζει μπροστά-πρώτους θα έχουν και άρα προβάδισμα στα αποτελέσματα των αναζητήσεων.Μόλις όμως τελειώσει η πληρωμή ή σταματήσουν την διαφήμιση τότε πιθανότατα η Θέση τους θα αλλάξει. 

Γενικότερες Πληροφορίες που συλλέγονται από την Google για εσάς, χρησιμοποιούνται και για να σας προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήστη στις αναζητήσεις σας. Γνωρίζουμε ότι η Google "μας παρακολουθεί" και έχει πρόσβαση σε οτιδήποτε πλέον μας ανήκει ή συνδέεται με εμάς στο διαδίκτυο. Ας πάρουμε για παράδειγμα το γνωστό σε όλους μας Google Calendar όπου ο καθένας μας μπορεί να θέσει το προσωπικό του πρόγραμμα εβδομάδας,τα μέρη που έχει επισκεφτεί και πολλά άλλα.Τώρα,σε συνδιασμό με το επίσης γνωστό σε όλους μας Google My Maps, η Google έχει πρόσβαση στο τι κάναμε,τι θα κάνουμε και σε ποια μέρη. Χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για την λεγόμενη 'εξατομίκευση', φιλτράροντας και αλλάζοντας πράματα ώστε να είναι πιο κοντά στις προτημήσεις μας.

Τρόποι να δείτε τα πραγματικά αποτελέσματα στην Google.

 -Ένας τρόπος είναι να Ανοίγουμε τον internet browser που χρησιμοποιούμε και επιλέγουμε ανώνυμη περιήγηση. Με αυτό το τρόπο παρακάμπτουμε το ιστορικό μας και δε μας εμφανίζει αποτελέσματα βάση του ιστορικού μας, αλλά σαν να είμαστε κάποιος "καινούργιος" χρήστης που πρώτη φορά κάνει αναζήτηση τη λέξη αυτή δεν έχει επισκεφτεί καμία σελίδα ως τώρα. Θα μας εμφανίσει "παρθένα" αποτελέσματα αλλά βάση περιοχής που βρισκόμαστε.

- Ένας άλλος τρόπος είναι να κάνουμε αποσύνδεση από τον προσωπικό μας λογαριασμό Gmail,που εμφανίζεται για παράδειγμα στο πάνω μέρος δεξιά του Google Chrome μας και είναι ουσιαστικά η "ταυτότητα" μας για την Google. 

- Τέλος, υπάρχουν κάποια Online Εργαλεία,μερικά και δωρεάν,που μας εμφανίζουν πιο πραγματικά αποτελέσματα από ότι αν Googlarame μόνοι μας.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!Σύνθετη αναζήτηση στην Google | 4 τρόποι να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις!
Google Ads Ημερήσιο Budget. Τι είναι;
Όλα τα Πλεονεκτήματα του Google My Business.