Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Κόστος SEO για να βγει η σελίδα μου στα πρώτα αποτελέσματα της Google


Κόστος SEO 2022 - Πακέτα SEO - SEO τιμές ιστοσελίδας

Τι κόστος έχει το SEO και η προώθηση ιστοσελίδων με βελτιστοποιημένο κώδικα;

Κόστος SEO 2022 - Πακέτα SEO - SEO τιμές ιστοσελίδας

Γενικός οδηγός SEO ιστοσελίδας

Στην προσπάθεια μου να κατατοπίσω του πελάτες μου για αυτό το πολύπλοκο ζήτημα που όμως επιφέρει τεράστια αποτελέσματα και ονομάζεται SEO, αποφάσισα να γράψω το άρθρο αυτό το οποίο περιλαμβάνει 

- Τι είναι SEO; Περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή;

- SEO επί πληρωμή & αποτελέσματα.

- SEO vs GOOGLE ADS.

- Ποιο να προτιμήσω τελικά;

Δείτε στα γρήγορα αποτελέσματα πελατών της TopLevelWebsite που έκαναν SEO : δείτε εδώ

Τι είναι SEO; Ποια είναι τα 2 είδη του SEO; Τι περιλαμβάνεται στην αρχική τιμή;

Υπάρχουν 2 ειδών SEO, το basic SEO και το advanced SEO

Τι είναι το basic SEO : Το να υπάρχει η ιστοσελίδα στην Google. Σε ένα site εάν δεν γίνει η δουλειά που πρέπει απο πίσω, δεν υπάρχει καθόλου στην google και δεν εμφανίζεται ούτε πατώντας το όνομα της ακριβώς. Πρακτικά, όταν καποιος αναζητα κάτι ακριβώς με το όνομα του, είτε είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας είτε κάποια σελίδα ή υποσέλιδο ή κάποιο προϊόν σας, να σας βγαζει 1η σελίδα. Η Google έχει δει όλα τα προϊόντα που ανεβάσατε και τα έχει εμφανίσει ήδη στα results ή τα έχει σε λιστα αναμονής για να τα εμφανίσει σύντομα. Ως Toplevelwebsite, μέσα στην αρχική τιμή περιλαμβάνεται να στήσω τον αλγόριθμο και να κάνω όλες τις ενέργειες για να υπαρχει / εμφανιζεται μια ιστοσελίδα στην Google. Ως μπόνους σε αυτό - που άλλες επιχειρήσεις δεν το συνηθίζουν - παίρνω την πρωτοβουλία να κάνω έξτρα seo σε συγκεκριμένη σελίδα ή κατηγορία του e-shop της επιλογής μου, χωρίς καμία έξτρα χρέωση. Για αυτό πολλοί θα έχετε δει ότι βγαίνεται 1η σελίδα για κάποιο συγκεκριμένο keyword, χωρίς να έχουμε κάνει ποτέ advanced seo. Είναι ένας τρόπος μου να σας δείξω το αποτέλεσμα του SEO στην πράξη.

ΟΜΩΣ, υπάρχει μεγάλη διαφορά από το να εμφανίζεσαι απλά όταν σε ψάχνει συγκεκριμένα κάποιος, με το να εμφανίζεσαι 1η σελιδα οταν δεν σε ψάχνει κάποιος συγκεκριμένα. Αυτό είναι το λεγόμενο advanced seo, το οποίο μπορεί να επιφέρει τεράστια αύξηση εσόδων.

Τι είναι advanced SEO : Το αποτέλεσμα που μπορεί να επιφέρει είναι το εξής :την κατάταξη του e-shop σας στην 1η σελίδα της Google, πανελλαδικώς, για πολλά και διαφορετικά keywords αναζήτησης, τα οποία θα μείνουν σε εκείνη την θέση χωρίς να χρειάζεται να πληρώνετε κάθε μήνα ή ποτέ ξανά. 

Advanced SEO, ποιο είναι το αποτέλεσμα του; Πόσο χρόνο παίρνει για να φανεί το αποτέλεσμα;

 Προφανώς το παραπάνω αποτέλεσμα κοστίζει, ειδικά εάν αναλογιστεί κάποιος τα αποτελέσματα σε έσοδα που μπορεί να επιφέρει σε κάποια επιχείρηση ένα τέτοιο αποτέλεσμα. Το να αναζητά κάποιος που βρίσκεται στην Πάτρα "παπούτσια" και να του βγάζει εσάς που βρίσκεστε Θεσσαλονίκη 1η σελίδα αποτελεσμάτων, καταλαβαίνετε την αύξηση σε πωλήσεις, επισκεψήμοτητα του e-shop σας κ.α. 

Το advanced SEO είναι μία διαδικασία που παίρνει χρόνο στο να "δουλέψει" και να εμφανιστούνε τα αποτελέσματα. Καταρχάς, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα της!!! Εάν όλοι οι developer του κόσμου υπόσχονταν σε όλα τα e-shops του κόσμου (3 billion περίπου σύνολο) ότι θα είναι στην 1η σελίδα της Google, καταλαβαίνουμε ότι είναι απλά ανέφικτο.  Το advanced SEO είναι μια επένδυση, ρισκάρεις και περιμένεις το αποτέλεσμα. Αν εγώ σας πω οτι θα με πληρώσετε και θα σας βγάλω για 40 διαφορετικές λεξεις κλειδιά στην 1η σελιδα πανελλαδικώς σε 1 μήνα θα σας έλεγα ψεματα, αυτό που ισχύει ειναι οτι θα αναλάβω να κάνω όλα όσα πρέπει να γίνουν με στόχο να υπάρξουν πιθανότητες μεγάλες να βγείτε μέσα στους επόμενους μήνες 1η σελίδα για αρκετές διαφορετικές λέξεις κλειδιά, πανελλαδικώς. Εάν κάποιος σας πει οτι αναλαμβάνει το SEO ολόκληρης της ιστοσελίδας σας δωρεάν, προφανώς δεν γνωρίζει καν τι είναι SEO και πως γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για οποιονδήποτε σας πει οτι θα έχετε σίγουρα 100% αποτελέσματα. Τέλος, όποιος σας πει ότι θα κάνω SEO και θα έχουμε αποτέλεσμα σε 1 εβδομάδα σίγουρα τότε και αυτός δεν γνωρίζει τι του γίνεται.

Advanced SEO, πόσο κοστίζει;

"Τεμαχίζουμε" το e-shop σας σε τμήματα, χωρίζοντας το στις ακόλουθες κατηγορίες : Η αρχική σελίδα, οι υπόλοιπες σελίδες, τα προϊόντα σας, τα άρθρα σας, οι κατηγορίες προϊόντων σας, οι υποκατηγορίες προϊόντων σας. Ο πελάτης μου αποφασίζει ποια ακριβώς θα αναλάβω από τα παραπάνω. Ο προγραμματιστής(εγώ) ακολουθώ μία διαδικασία βελτιστοποίησης seo πολλών διαφορετικών τεχνικών, για κάθε ένα από τα παραπάνω τεμάχια. Καθένα από τα παραπάνω χρεώνεται ανά τεμάχιο. Για παράδειγμα, το πιο κοινό είναι να μου ζητηθεί να κάνω SEO στην αρχική σελίδα, και σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων του e-shop.

Το κόστος ανά τεμάχιο που ισχύει στην αγορά παγκοσμίως (estimated price) είναι το παρακάτω (με βάση το chatGPT 2023) :

Όπως βλέπουμε το SEO κοστίζει. Και είναι λογικό εάν αναλογιστούμε το αποτέλεσμα που μπορεί να φέρει.  

Το κοστολόγιο μου είναι το εξής, πάντα με γνώμωνα να παρέχω ένα normal και εφικτό πακέτο στον πελάτη μου:

€2 / Προϊον,

€4 / Κατηγορία,

€3 / Υποκατηγορία,

€40 : Home page,

20€ : Blog page,

2€ / Άρθρο.

SEO vs GOOGLE ADS

Το SEO είναι το έμμεσο αποτέλεσμα, αυτό που αργεί αλλά όταν έρθει θα έρθει για να μείνει και χωρίς κανένα έξτρα κόστος συντήρησης του. Τα Google ads είναι το άμεσο, το πλήρωσε-πάρε , πληρώνεις τώρα την Google και σε ενα 24ωρο μέσα είσαι στην 1η σελίδα της Google για λέξεις κλειδιά, όμως μόνο για όσο πληρώνεις. Τα Google ads δεν ενισχύουν το μακροχρόνιο SEO. Μόλις σταματήσεις να τους πληρώνεις, επιστρέφεις στο στάδιο που ήσουν ακριβώς πριν ξεκινούσες τις διαφημίσεις.

Ποιο να προτιμήσω τελικά;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα το SEO. Η ακόμα καλύτερη απάντηση είναι και τα 2 ταυτόχρονα για αρχή. Αυτό που μένει στο τέλος είναι το SEO.

Πόσο χρόνο παίρνει για τα αποτελέσματα του SEO;

Για άλλη μια φορά κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια. Η Google έχει τους δικούς της αλγορίθμους και τα δικά της κριτήρια κατάταξης ιστοσελίδων, για την ακρίβεια τα κριτήρια της είναι πάνω απο 1000!!! Ένας συνδιασμός άπειρων λεπτομερειών που επιφέρουν το τελικό νούμερο Optimization Score, το οποίο χρησιμοποιεί να σας κατατάξει. Επίσης ο αλγόριθμος αυτός αλλάζει κάθε λίγους μήνες ώστε να μην μπορεί κανείς να τον προβλέψει ακριβώς. Η απάντηση είναι ότι κατά μέσο όρο στους 3 μήνες πάνω θα πρέπει να έχετε δει σημαντική βελτίωση κατάταξης της ιστοσελίδας σας για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, τις οποίες επιλέξαμε να κάνουμε seo πάνω τους. Σίγουρα δεν θα το δείτε αποτέλεσμα από την 1η ημέρα.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!Πως να επιλέξω το όνομα-Domain της ιστοσελίδας μου;
Αρθρογραφία και Digital Marketing | Μία από τις καλύτερες στρατηγικές με 0€ κόστος
Στατιστικά ιστοσελίδας - Στατιστικά Eshop - Στατιστικά Επισκεπτών