Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Πλεονεκτήματα και Μειονέκτηματα Slider σε ιστοσελίδα / Eshop


Πλεονεκτήματα και Μειονέκτηματα Slider σε ιστοσελίδα / Eshop

Πλεονεκτήματα και Μειονέκτηματα ύπαρξης Slider σε ιστοσελίδα η Eshop.

Πλεονεκτήματα και Μειονέκτηματα Slider σε ιστοσελίδα / Eshop

Καταρχάς, τι είναι ο Slider; 

Είναι μια παρουσίαση εικόνων ή και γραφικών που εμφανίζονται με την μορφή εναλλαγής σε μία ιστοσελίδα. Κάποια Slider καλύπτουν ολόκληρη τη σελίδα από τη μια άκρη στην άλλη, άλλοι εμφανίζονται σε ένα κομμάτι της ιστοσελίδας. Δύο ή περισσότερες εικόνες εναλλάσσονται και συνήθως διαθέτουν κείμενο και ένα κουμπί που επιτρέπει στο χρήστη να μεταβεί σε μία συγκεκριμένη τοποθεσία της ιστοσελίδας. 

Τα 8 Βασικά πλεονεκτήματα ύπαρξης Slider σε μία Ιστοσελίδα ή Eshop :

1- Μπορείτε να τονίσετε προσφορές,αλλαγές,ενημερώσεις κ.α.Στο Slider οι χρήστες περιμένουν να δούνε αυτά που θέλετε να τους τονίσετε.
2- Με ένα Slider μπορείτε να πείτε μια ολόκληρη Ιστορία.Για παράδειγμα στην Ιστοσελίδα μας lineacartotecnica.com , έχουμε χρησιμοποιήσει το Slider με τέτοιο τρόπο, ώστε να τονίζουμε τις υπηρεσίες της Ιστοσελίδας παράλληλα με Φωτογραφίες και κείμενο αφήγησης.

3- Έμφαση σε αυτά που θέλετε να τονίσετε να δει ο επισκέπτης,έμφαση στα δυνατά σας σημεία.

4- Εύκολη εναλλαγή εικόνων με Swaping με το δάκτυλο στα κινητά,με βελάκια πληκτρολογίου στους υπολογιστές.
5- Μεγάλες καθαρές Φωτογραφίες = το 80% του τι θα δει το μάτι του επισκέπτη πρώτα. Δείξτε τις καλύτερες φωτογραφίας σας στο Slider.

6- Τραβάει την προσοχή: Μόλις ένας χρήστης δει έναν slider, συνήθως βλέπει όλες τις εικόνες. Αυτό προσθέτει χρόνο στην παραμονή ενός χρήστη στην ιστοσελίδα σας. 

7- Περισσότερο περιεχόμενο καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο στην Ιστοσελίδα.Σκεφτείτε ότι εάν δεν έιχατε το Slider θα είχατε να δείξετε στην Αρχική σας Σελίδα για παράδειγμα 4 φωτογραφίες,με κείμενο η καθεμία και ίσως και Button η καθε μία. Η υπερφόρτωση της Αρχικής Σελίδας δεν βοηθάει ούτε στην κατάταξη ούτε στην υπομονή του χρήστη.

8- Ένα Slider ανεβάζει το Design της Ιστοσελίδας σου καθώς και κυριότερο το User Experiece (UX) της.

Για παράδειγμα, ένα ξενοχοδείο μπορεί να ξεκινήσει το Slider του δείχνοντας Φωτογραφία της Κεντρικής Εισόδου του ξενοδοχείου.Μετά από λίγα δευτερόλεπτα αυτόματα να αλλάξει η Φωτογραφία δείχνοντας το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου,και έπειτα δείχνοντας τον εσωτερικό χώρο μιας σουίτας.

Άλλο παράδειγμα Slider, η Ιστοσελίδα taxivantransfers.com προσφέρει 3 τρόπους μεταφορών: με Βαν,με Ταξί,Με αυτοκίνητο. Χρησιμοποιήσαμε το Slider για να δείξουμε αυτούς τους 3 τρόπους.

Μειονεκτήματα ύπαρξης Slider σε ιστοσελίδα ή eshop :

- Οι εικόνες του slider πρέπει να είναι υψηλής ανάλυσης και μεγάλου μεγέθους, είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι πεντακάθαρες και όμορφες στο μάτι του επισκέπτη, καθώς είναι κυριολεκτικά το πρώτο που θα δούνε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα σας. Τέτοιας ανάλυσης εικόνες όμως σημαίνει και μεγαλύτερο μέγεθος (όσο υψηλότερη ανάλυση έχει μια φωτογραφία τόσο πιο μεγάλη είναι σε όγκο και φόρτωμα). Επόμενως, είναι ξεκάθαρο ότι το Slider "βαραίνει" την αρχική σελίδα σας και προκαλεί περισσότερο χρόνο για να φορτωθεί με επιτυχία ολόκληρη. 

- Η ύπαρξη Slider σημαίνει έξτρα βιβλιόθηκες κώδικα οι οποίες φορτώνονται με το που μπαίνει κάποιος στην αρχική σας σελίδα. Οι βιβλιοθήκες αυτές είναι αναγκαίες για να τα animation του slider. Αυτό συνεπάγεται σε επίσης μεγάλυτερη διάρκεια φορτώματος της αρχικής σελίδας.

- Σε αρκετές έρευνες έχει βγει το αποτελέσμα ότι το 68% των επισκεπτών δεν βλέπουν κανένα slide πέρα του 1ου και 2ου. Είναι σημαντικό για πολλαπλούς λόγους να κρατήσετε τα slides σας σε έως 4.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!2 Κανόνες Σύνθεσης Domain Name που ίσως δεν ξέρεις!
Πως να διαφημίσω το E-shop μου - Συμβουλές E-shop - Προώθηση E-shop [Οδηγός 2023]
Κόστος SEO για να βγει η σελίδα μου στα πρώτα αποτελέσματα της Google