Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Ποια Social Media να χρησιμοποιώ για την επιχείρηση μου και γιατί


Ποια Social Media να χρησιμοποιώ - Οδηγός Διαχείρισης Social Media

Ποια Social Media να χρησιμοποιώ για την επιχείρηση μου και γιατί.Oδηγός Διαχείρισης Social Media 2022

Ποια Social Media να χρησιμοποιώ - Οδηγός Διαχείρισης Social Media

Το να ανεβάζεις posts για λογιστικές υπηρεσίες στο Tik Tok δεν θα σου επιφέρει πελάτη ούτε followers. Το να τις ανεβάζεις όμως στο Linkedin είναι πολύ καλύτερη ιδέα. Παρακάτω θα περιγράψω :

- Ποιο είναι το πιο δυνατό  Feature του κάθε social σε σύγκριση με τα υπόλοιπα,

- Ποια ακριβώς θα έπρεπε να είναι η χρήση του κάθε social με βάση την φιλοσοφία των δημιουργών τους,

- Ποια επαγγελμάτα "πουλάνε" περισσότερο στο κάθε social media.


1 ) Instagram   

Δυνατότερο του feature : Τα instagram stories & τα Live stories

Χωρίς δεύτερη σκέψη. Υπάρχει και ένα 3ο πάρα πολύ δυνατό feature , η δυνατότητα να βλέπεις stories και lives τοποθεσιών μέσω hashtags. Θυμάμαι ότι είχα παρακολουθήσει όλη την συναυλία του Ρέμου στην Χαλκιδική από το κινητό μου στο σπίτι, μέσω διαφορετικών γωνιών προβολής , από stories πρώτης γραμμής στην πίστα έως stories από κότερα στην θάλασσα έξω από το μαγαζί. Μια εμπειρία που κανένα άλλο social media δεν μπορεί να σου την δώσει.

Αρχική Φιλοσοφία των Δημιουργών του Instagram : Private Vlogging

Το οποίο σημαίνει ότι το Instagram προορίζεται για ανάδειξη της προσωπικής ζωής του χρήστη, της καθημερινότητας, των χόμπυ και δραστηριοτήτων του. Σε καμία περίπτωση δεν προοριζόταν για επαγγελματικούς σκοπούς όταν ξεκίνησε. 

Στην πορεία μετατράπηκε σε : Ecommerce Platform

Το εύκολο και εύχρηστο interface του οδήγησε χρήστες του instagram να στήνουν προφίλ των επιχειρήσεων τους, δεχόμενοι πολλούς followers και engagement. Η σύνδεση του Facebook Business Suite (ή αλλιώς Facebook Business Manager) με το instagram, η ύπαρξη "Επαγγελματικού Λογαριασμού", η ενσωμάτωση του "Instagram Shop" και άλλα κατέστησαν το Instagram την νούμερο 1 social media platforma για να δημιουργήσει κάποιος προφίλ της επιχείρησης του. Ακόμα και τώρα το 2022 δεν νοείται κάποια μεγάλη ή και μικρή επιχείρηση να μην έχει λογαριασμό στο instagram όπου αναδεικνύει την δουλειά της.

Όμως ποιοι πουλάνε ακραία περισσότερο : Οι Celebrities και οι influencers. 

Ηθοποιοί, μοντέλα, άτομα από reality, τραγουδιστές και άλλοι παρόμοιοι είναι οι πιο ευνοημένοι. Είναι πολύ εύκολο να το καταλάβουμε απλά και μόνο ακούγοντας τα νούμερα που εισπράτουν με απλά post τους.

Summary : Χρησιμοποίησε το instagram είτε για να δυνδεθείς με κόσμο και να μοιραστείς την καθημερινότητα σου, είτε για να προβάλλεις την επιχείρηση σου και τα προϊόντα της. Στο σενάριο που είσαι "γνωστός" στον κόσμο ως περσόνα, τότε σίγουρα θα είναι το νούμερο 1 social που θα στραφείς ώστε να βγάλεις χρήματα.

2 ) Facebook 

Δυνατότερο του feature : Messenger Chat & Καμπάνιες διαφημίσεων

Check ins δεν κάνει κανένας πλέον. Το Interface του είναι σε σύγκριση με τα υπόλοιπα socials το χειρότερο και πιο δύσκολο σε χειρισμό. Ξεκάθαρα τα πιο δυνατά του σημεία είναι το messenger chat, και επίσης όλα τα εργαλεία διαφημισέων που μας παρέχει, στατιστικά,καμπάνιες κ.α. 

Φιλοσοφία Δημιουργών του : Started : Connecting People (via Chat) | Now : Business manager tool

Με άλλη φιλοσοφία ξεκίνησε, στην πορεία άλλαξε, και μετά ξαναάλλαξε. Τώρα πλέον πάει για "META" και εικονική πραγματικότητα. Κανείς δεν είχε προβλέψει βέβαια την δημιουργία του Instagram , που είναι δικιά τους εταιρία. Γενικά, με την δημιουργία του instagram άλλαξε και η φιλοσοφία και του Facebook. Κανέναν πλέον δεν νοιάζει πόσους φίλους έχεις στο Facebook. Αντίθετα, στην προβολή μια σελίδας επιχείρησης ή προσωπικού προφίλ στο Instagram αυτό είναι το 1ο που κοιτάμε.

Ποιοι πουλάνε περισσότερο : Μικρές και μεγάλες επιχείρησεις

Συνδιαστική ταυτόχρονη διαφήμιση σε Facebook και Instagram είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους Digital Marketing, ακόμα.

Summary : Χρησιμοποίησε το facebook για να προβληθεί η επιχείρηση σου και να χτίσεις κοινό. Εάν δεν έχεις επιχείρηση και δεν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι καθόλου, χρησιμοποιήσε το Facebook για το Messenger. Πλέον μπορείς να έχεις Messenger και χωρίς Facebook, επομένως τότε το Facebook είναι ένα μέσω να δικτυωθείς με γνωστούς και φίλους και να είσαι απλά "παρόν".

3 ) Tik Tok 

Δυνατότερο του feature : Προβολή Videos από κινητό γρήγορα- lag free - Ελάχιστες διαφημίσεις

Η νούμερο 1 πλατφόρμα, πλέον προβολής βίντεο μικρού μήκους από κινητό.

Φιλοσοφία Δημιουργών του : Ενίσχυση των Video Creators να δείξουν το περιεχόμενο τους

Ποιοι πουλάνε περισσότερο : Σχεδόν όλοι

Από funny videos, σε "how to" videos, σε videos επαγγελματικών υπηρεσιών, το Tik Tok είναι το νούμερο 1 αυτήν την στιγμή σε growth-ανάπτυξη. Έκανα ένα πείραμα στην πράξη πρόσφατα, το οποίο αξίζει να αναφέρω. Έφτιαξα έναν λογαριασμό με 0 ακόλουθους στο instagram, έναν ίδιο στο Facebook και έναν ίδιο στο Tik Tok. Ανέβασα το ίδιο βίντεο/post και στα 3 ταυτόχρονα, τοποθετώντας στο post μου σχετικά hashtags να δω εάν κάποιος θα με βρει. Μέσα σε ένα 24ωρο, στο 

- Instagram είχα 3 likes, 0 comments, 0 followers, 6 προβολές

- Facebook είχα : 0 likes,0 comments, 0 followers, 2 προβολές

- Tik Tok είχα : 37 likes, 8 comments, 1550 προβολές.

Summary : Χρησιμοποίησε το Tik Tok για να προβάλλεις με μεγάλη απήχηση οτιδήποτε στο οποίο είσαι καλός. Την απήχηση και τα views θα τα πάρεις, εάν το περιεχόμενο σου είναι καλό τότε δεν θα καταλάβεις πότε θα φθάσεις να έχεις εκατοντάδες followers, κάτι που θα ίδρωνες για να τα το καταφέρεις σε όλα τα άλλα social media. Ο αλγόριθμος του Tik Tok είναι πολύ ισχυρός και εάν έχεις καλό περιεχόμενο θα σε αναδείξει σίγουρα.

4 ) Youtube 

Δυνατότερο του feature : Φίλτρα αναζήτησης σε βίντεος (κανένα άλλο δεν έχει), Live streaming ωρών σε HD ποιότητα

Η νούμερο 1 πλατφόρμα προβολής μεγάλου μήκους βίντεο. Από Tutorials και "How to" για κάθε επάγγελμα, σε νέα και εντυπωσιακά βίντεο από όλων τον κόσμο, το Youtube θα είναι από ότι φαίνεται ο βασιλιάς των μεγάλων βίντεο για πολλά χρόνια ακόμα.

Φιλοσοφία των Δημιουργών του : Άμεση Προβολή Βίντεο μικρού είτε μεγάλου μήκους, με φίλτρα αναζήτησης

Ποιοι πουλάνε περισσότερο : Όλοι

Summary : Χρησιμοποίησε το Youtube για να προβάλλεις με μεγάλη απήχηση οτιδήποτε στο οποίο είσαι καλός. 

5 ) Linkedin 

Δυνατότερο του feature : Επαγγελματίες μόνο, Σοβαρότητα, Job Finding

Το Linkedin είναι το Facebook αλλά για επαγγελματίες.

Φιλοσοφία Δημιουργών του : Connecting εργοδότες με εργαζόμενους και ανάδειξη βιογραφικών και εύρεση δουλειάς ή υπαλλήλων.

Ποιοι πουλάνε περισσότερο : Τομέας τεχνολογίας

Summary : Όλοι είναι καλό να έχουν linkedin, μετράει για μερικούς και ως θετική εικόνα σε ένα βιογραφικό ή σε μια συνέντευξη. Επίσης, οι προσφορές για δουλειές που θα λάβεις μέσω του Linkedin δεν θα τις λάβεις από άλλο social media.« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!Κατασκευή Eshop σε Wordpress | Πλεονεκτήματα Wordpress site [2023]
Πως να φτιάξω Instagram Shop [2022]
Στατιστικά ιστοσελίδας - Στατιστικά Eshop - Στατιστικά Επισκεπτών