Κατασκευή e-shop
Ζητήστε Προσφορά!
logo

Οι 2 λόγοι που επιλέγω Google Ads και όχι Facebook - Instagram Ads


Google Ads ή Facebook - Instagram Ads;

Γιατί επέλεξα να αφοσιωθώ σε Google Ads και όχι σε Facebook - Instagram Ads. Google ads vs Facebook Ads , τι να επιλέξω;

Google Ads ή Facebook - Instagram Ads;

Google Ads VS Facebook - Instagram Ads :

Πριν ξεκινήσω να γράφω οτιδήποτε, να πω ότι οι διαφημίσεις στο Facebook λειτουργούνε πολύ καλά, στατιστικά πετυχαίνουν τον στόχο τους και σίγουρα είναι ένα μεγάλο εργαλείο πετυχημένου Marketing στις μέρες μας.

1 ) "Ίσως ο Νίκος ενδιαφέρεται" vs "ο Νίκος ενδιαφέρεται σίγουρα γιατί το έψαξε"

ΑΛΛΑ, όταν πρόκειται για διαφημίσεις Facebook ή Instagram ,  ισχύει το εξής : Το Facebook είναι ένα social media platform , οι χρήστες πλοηγούντε εκεί για να κοινωνικοποιηθούν, να δούνε τι κάνουν οι φίλοι τους και οι celebrities που ακολουθούνε. Δεν μπαίνει κάποιος στο facebook για να αναζητήσει κάτι, δεν είναι μηχανή αναζήτησης. Σίγουρα, το targeting που μας επιτρέπει να κάνουμε το Facebook είναι πολύ δυνατό, έχει τόσες πληροφορίες για κάθε χρήστη ώστε να μπορεί ο αλγόριθμος να καταλάβει εάν ο κάθε "Νίκος" υπάρχει πιθανότητα να ενδιαφέρεται για το περιεχόμενο της διαφήμισης σου. Πιθανολογικός αλγόριθμος, που μπορεί και έχει αποτελέσματα, όμως εξακολουθεί να είναι εντελώς πιθανολογικός.

Και εδώ γεννιέται η αρχική ερώτηση, αντί να ψάχνουμε πιθανολογικά τους Νίκους που ίσως ενδιαφέρονται, τι και αν βρίσκαμε τους συγκεκριμένους Νίκους που ενδιαφέρονται σίγουρα. Που θα πάνε αυτοί, στην μηχανή αναζήτησης Google να κάνουν ακριβώς αυτό για το οποίο η μηχανή αυτή έχει φτιαχτεί, να αναζητήσουν κάτι ώστε να πάρουν άμεση απάντηση. 

Είναι πολύ πιο εύκολο να πουλήσεις σε άτομα στα οποία δίνεις λύση στο πρόβλημα το οποίο μόλις αναζήτησαν. Τους δίνεις την λύση ακριβώς όταν την ψάχνουν. 

2 ) Χρέωση μόνο στο κλικ, όχι μόνο επειδή το είδαν

"God works in mysterious ways" λένε , στην περίπτωση μας "Google works in mysterious ways". Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η Google θα φροντίσει να πάρεις τα κλικ σου από υποψήφιους πελάτες. Εξάλου, να υπενθυμίσω ότι χρεώνει μόνο τα κλικ που δέχεστε, τίποτα άλλο. Σε αντίθεση με Facebook - Instagram που χρεώνει την προβολή, δίχως να ενδιαφέρει τον αλγόριθμο εάν έλαβες επισκεψη-κλικ από οποιονδήποτε.

Ας κάνουμε μια σούμα :

- Στόχευση σε κοινό που όντως αναζητάει την υπηρεσία σου

- Πληρώνεις μόνο για αποτελέσματα

- Ποπλύπλοκη Γεωγραφική στόχευση

- Μετρήσιμα αποτελέσματα« Επιστροφή
Μέσος Όρος Κριτικής:
από Σύνολο: Κριτικές

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα στον κόσμο του Ecommerce και του Digital marketing, απλά κάνοντας subscribe στο Newsletter μας!!Τι είναι το SSL Certificate; Ο απόλυτος Οδηγός 2020 !
Πατάω ανανέωση και η σελίδα δεν φέρνει τις Αλλαγές! Τι να κάνω;
2 Κανόνες Σύνθεσης Domain Name που ίσως δεν ξέρεις!